Reprezentanții Ministerului Finanțelor au participat la prezentarea Programului Anual de Acțiuni al UE pentru Republica Moldova 2018

Joi, 21/06/2018 - 23:07 |

Chișinău, 21 iunie 2018. Ministrul, Octavian Armașu și Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivanicichina au participat la prezentarea Programului Anual de Actiuni pentru 2018 al Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova (PAA 2018). Evenimentul a fost organizat de către Delegația UE în Republica Moldova. Bugetul total al PAA 2018 pentru Republica Moldova însumează granturi în valoare de 71 mil. Euro. O parte din aceste granturi vor fi acordate societății civile. 

În cadrul evenimentului au fost prezentate obiectivele și rezultatele scontate aferente celor 6 proiecte care vor fi finantate de catre UE în Republica Moldova.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu a multumit Delegației UE pentru prezentarea celor 6 proiecte și pentru suportul continuu oferit de către UE țării noastre.

De asemenea, Ministrul Finantelor a reiterat importanța dialogului cu comunitatea donatorilor, astfel încât măsurile finanțate de donatori să fie aliniate priorităților stabilite de Guvern. Astfel, pe parcursul anului 2019 vor fi negociate acordurile de finanțare aferente PAA 2018, iar către finele anului 2019 - începutul anului 2020 va fi lansată implementarea propriu-zisă a proiectelor.

Programul pentru anul 2018 se axează pe îmbunătățirea guvernanței economice, combaterea corupției,inovație, măsuri de sporire a încrederii pe ambele maluri ale râului Nistru și suport pentru implementarea Acordului de Asociere. La fel, vor fi implementate și măsuri pentru îmbunătățirea mediului de trai al populației în Cahul și Ungheni (regiuni pilot), care ulterior vor servi model pentru viitoarele acțiuni de suport ale UE și în alte regiuni ale Republicii Moldova.