Ministrul Finanțelor a avut o întrevedere cu Șefa Biroului de la Bruxelles a Programului ONU pentru Mediu

Mie, 05/10/2022 - 11:19 |

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, s-a consultat cu Șefa Biroului de la Bruxelles a Programului ONU pentru Mediu, Veronika Safrankova, pe subiectul achizițiilor publice durabile, rolul acestora în tranziția Republicii Moldova spre o economie verde, cooperarea în cadrul inițiativei EU4Environment și necesitățile de asistență pe această dimensiune. 

Ministrul Budianschi a mulțumit pentru sprijinul acordat în cadrul inițiativei EU4Environment, subliniind importanța acestui ajutor în contextul aderării Republicii Moldova la UE.

La rândul său, Veronika Safrankova a exprimat deschiderea organizației în continuarea susținerii tranziției Republicii Moldova spre o economie verde prin dezvoltarea sistemului de achiziții publice al țării cu accent pe durabilitate, și în eforturile de aliniere a acestuia la angajamentele UE.

La final, ambii oficiali şi-au exprimat deschiderea pentru o colaborare eficientă în consolidarea capacităților Republicii Moldova privind achizițiile publice durabile și tranziția spre o economie verde.