Noutăţi

Noutăţi

 • 25 Noiembrie, 2015 - 15:20

  Şedinţa de prezentare a Raportului de evaluare a Performanţei Managementului Finanţelor Publice în Republica Moldova

  Şedinţa de prezentare a raportului de evaluare a Performanţei Managementului Finanţelor Publice (PEFA-Public Expenditure and Financial Accountability Program) în Republica Moldova pentru anii 2012-2014, a avut loc pe 24 noiembrie a.c., în cadrul Ministerului Finanţelor al Republicii Moldova.

  În cadrul şedinţei, discuţiile s-au axat pe principalele aspectele ale raportului, progresele înregistrate şi domeniile care necesită eforturi suplimentare pentru consolidarea procesului respectiv.

 • 25 Noiembrie, 2015 - 12:30

  Relaţiile moldo-franceze în domeniul finanţelor publice

  În contextul semnării la 27 martie 2015 a Acordului de Cooperare Tehnică între Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Ministerului Finanţelor şi Conturilor Publice din Franţa şi Direcţia generală Trezoreria de Stat a Ministerului Finanţelor din Republica Moldova, pe data de 24 noiembrie a.c., la Ministerul Finanţelor a avut loc o vizită a experţilor francezi din cadrul Ministerului Finanţelor şi Conturilor Publice.

 • 19 Noiembrie, 2015 - 16:17

  Angajaţii MF, familiarizaţi cu cele mai bune practici internaţionale în planificarea strategică şi operaţională integrată a CBTM

  Angajaţii Ministerului Finanţelor au fost familiarizaţi cu cele mai bune practici internaţionale în domeniul planificării operaţionale şi strategice integrate a cadrului bugetar pe termen mediu, în timpul unui seminar organizat de către Misiunea UE de Consiliere în Politici Publice (EUHLPAM).

 • 13 Noiembrie, 2015 - 11:51

  Sporirea eficienţei în domeniul managementului financiar şi control

  Ministerul Finanţelor a organizat, în colaborare cu partenerii din cadrul Ministerului Finanţelor al Olandei,  în perioada 12-13 noiembrie a.c., cea de-a doua masă rotundă în domeniul managementului financiar şi control (MFC), pentru a discuta şi analiza bunele practici aferente MFC.

 • 12 Noiembrie, 2015 - 13:10

  Comunicat informativ

  În atenţia autorităţilor publice centrale şi locale, întreprinderilor de stat/municipale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar public precum şi administratorilor acestora, Băncii Naţionale a Moldovei şi a băncilor comerciale!

 • 19 Octombrie, 2015 - 11:33

  TURNEU MINISTERIAL DE MINIFOTBAL

  Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova a organizat un turneu de minifotbal cu participarea a 8 echipe echipe de la  ministere, misiuni diplomatice şi organizaţii internaţionale, acreditate în Republica Moldova.

  Competiţia a fost organizată cu suportul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, care a pus la dispoziţia participanţilor terenurile şi inventarul necesar, a asigurat cu arbitraj calificat partidele.

 • 19 Octombrie, 2015 - 09:30

  Proiectul ,,Bugetul pentru cetăţeni” în format accesibil şi pe înţelesul cetăţenilor

  Ministerul Finanţelor, în premieră, a iniţiat întocmirea şi prezintă pentru informare proiectul ,,Bugetul pentru cetăţeni”, în format accesibil şi pe înţelesul cetăţenilor

 • 13 Octombrie, 2015 - 19:33

  Proiectul de lege pentru modificarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 nr.72 din 12 aprilie 2015

  În baza art.41 al Legii nr.847-XIII din 24 mai 1996 privind sistemul bugetar şi procesul bugetar, Ministerul Finanţelor a elaborat şi a remis Guvernului pentru examinare şi aprobare proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 nr.72 din 12 aprilie 2015 (aici)