Legea finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale Legea bugetului de stat Codul fiscal al Republicii Moldova Codul vamal al Republicii Moldova Legea contabilităţii Lege privind activitatea de audit


Instituţii subordonate

Noutăţi

 • 8 Iunie, 2017 - 15:50

  Legea contabilităţii a fost aprobată de către Guvern

  8 iunie, Chişinău - Cabinetul de miniştri a aprobat în şedinţa de astăzi proiectul noii Legi a contabilităţii. Documentul, care redă directiva comunitară în acest domeniu, perfecţionează cadrul legal de reglementare a contabilităţii şi raportării financiare corporative. La fel, stabileşte reglementări specifice entităţilor de interes public.

 • 30 Mai, 2017 - 19:46

  Conceptul programului ”PRIMA CASĂ” este prezentat pentru consultare publică

  Ministerul Finanţelor a elaborat un concept de program guvernamental ”PRIMA CASĂ”, prin care familiile tinere să poată accesa credite imobiliare în condiţii facilitate. Ideea şi conceptul se bazează pe experienţa pozitivă a ţărilor din regiune, îndeosebi cea a României.

  Documentul este expus consultărilor publice, după care urmează să fie aprobat prin Hotărâre de Guvern.

 • 29 Mai, 2017 - 13:58

  În 2017 continuă indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor la Banca de Economii

  Ministerul Finanţelor a iniţiat plata sumelor indexate pentru deponenţii ”Băncii de Economii” care au depus cereri de înregistrare până la sfârşitul lunii aprilie curent. Astfel, din data de 29 mai îşi pot ridica banii persoanele care se încadrează în următoarele categorii de vârstă:

 • 24 Mai, 2017 - 10:41

  Anunţ

  În atenţia asociaţiilor profesionale din domeniul contabilităţii şi altor părţi interesate Ministerul Finanţelor anunţă selectarea elaboratorilor următoarelor acte normative:

  1. Indicaţii metodice privind contabilitatea pentru persoanele fizice care practică activitate profesională (avocaţi, notari, executori judecătoreşti, mediatori, administratori autorizaţi);

  2. Indicaţii metodice privind particularităţile contabilităţii în sistemul parteneriatului public - privat.

 • 20 Mai, 2017 - 09:13

  Conceptul de rescriere a Codului fiscal şi a Codului vamal a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Finanţelor

  Ministerul Finanţelor, în contextul armonizării legislaţiei fiscale şi vamale la Directivele Uniunii Europene conform Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, prezintă Conceptul de Rescriere a Codului Fiscal şi Vamal aprobat prin

 • 17 Mai, 2017 - 19:12

  Bannerul ,,Fonduri pentru lichidarea consecinţelor intemperiilor” accesibil pe site-ul MF

  Cetăţenii pot urmări procesul de acumulare a ajutoarelor pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor abundente din aprilie curent, în regim on-line, pe un banner amplasat pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor.

  Bannerul ,,Fonduri pentru lichidarea consecinţelor intemperiilor” conţine informaţia privind sodurile virate în conturile bancare ale Ministerului Finanţelor, care va fi actualizată la fiecare virare în respectivele conturi.

 • 3 Mai, 2017 - 17:12

  Comasarea documentelor primare cu regim special „Factură” şi „Factură Fiscală”

  Hotărîrea Guvernului nr.238 din 25.04.2017 cu privire la modificarea şi completarea Hotărîrii Guvernului nr.294 din 17 martie 1998 a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova Nr.134-143 din 28 aprilie curent.

 • 26 Aprilie, 2017 - 16:42

  Moldova a participat la Şedinţele de primăvară de la Washington ale FMI şi Băncii Mondiale

  Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova
  Banca Naţională a Republicii Moldova

  Implementarea programului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), precum şi progresul reformelor în sistemul bancar au fost principalele subiecte discutate de delegaţia Republicii Moldova la întrevederile care au avut loc în cadrul Şedinţelor de primăvară ale FMI şi Grupului Băncii Mondiale. Evenimentul a avut loc în perioada 17-23 aprilie la Washington.