Legea finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale Legea bugetului de stat Codul fiscal al Republicii Moldova Codul vamal al Republicii Moldova Legea contabilităţii Lege privind activitatea de audit


Instituţii subordonate

Noutăţi

 • 26 Aprilie, 2017 - 16:42

  Moldova a participat la Şedinţele de primăvară de la Washington ale FMI şi Băncii Mondiale

  Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova
  Banca Naţională a Republicii Moldova

  Implementarea programului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), precum şi progresul reformelor în sistemul bancar au fost principalele subiecte discutate de delegaţia Republicii Moldova la întrevederile care au avut loc în cadrul Şedinţelor de primăvară ale FMI şi Grupului Băncii Mondiale. Evenimentul a avut loc în perioada 17-23 aprilie la Washington.

 • 26 Aprilie, 2017 - 11:08

  COMUNICAT DE PRESĂ

  În contextul preluării şi difuzării de către mass-media a informaţiilor din Raportul de activitate a Curţii de Conturi pentru anul 2016, Ministerul Finanţelor comunică următoarele:

  Raportul indică ”abateri şi erori” în sumă de cca. 7 miliarde lei, constatate la Ministerul Finanţelor. Precizăm că suma este formată, preponderent, din estimarea făcută de minister a valorii facilităţilor fiscale şi vamale pentru anul 2015 cu care Curtea nu este de acord. 

 • 21 Aprilie, 2017 - 09:04

  Conturi bancare pentru acumularea fondurilor destinate lichidării consecinţelor ninsorilor abundente

  Ministerul Finanţelor a deschis conturi bancare pentru transferul mijloacelor  băneşti în scopul lichidarii consecinţelor ninsorilor abundente din aprilie 2017.

  Doritorii de a face transferuri băneşti pot utiliza următoarele conturi:

   

  În lei moldoveneşti

  Beneficiar: Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova – Trezoreria  de Stat

  IBAN: MD55TRPAAD144111A01344AA

 • 12 Aprilie, 2017 - 15:29

  Republica Moldova va beneficia de asistenţă macrofinanciară din partea UE: negocierile acordului urmează să înceapă

  În şedinţa de astăzi a cabinetului de miniştri a fost decisă iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară (AMF). Grupul de negociatori, condus de ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, va duce tratative cu Comisia Europeană ca finanţarea să fie alocată în termene cât mai restrânse şi în condiţii reciproc avantajoase.

 • 12 Aprilie, 2017 - 11:26

  Instruirea formatorilor cu privire la monitorizarea şi evaluarea bugetelor pe programe

  În perioada 4 – 11 aprilie 2017, Ministerul Finanţelor a organizat cursul de instruire a formatorilor privitor la monitorizarea şi evaluarea bugetelor pe programe (BBP). La instruire au participat 130 persoane, specialişti ai Direcţiilor finanţe şi Direcţiilor analiză, monitorizare şi evaluare a politicilor din cadrul autorităţilor publice centrale şi locale.

 • 6 Aprilie, 2017 - 19:15

  Etapa de testare a proiectului-pilot MTender a fost trecută cu succes

  Specificul de funcţionare, domeniul de aplicare şi beneficiile noului sistem electronic de achiziţii publice, cât şi rezultatele perioadei de testare au fost prezentate astăzi la Chişinău în cadrul unei conferinţe specializate ”MTender – instrument pentru afaceri corecte, transparenţă şi eficienţă”.

 • 6 Aprilie, 2017 - 18:28

  Dezbateri publice asupra Conceptului de rescriere a Codului fiscal şi a Codului vamal

  Ministerul Finanţelor a organizat astăzi consultări publice cu reprezentanţii mediului de afaceri şi grupul de lucru responsabil de rescrierea Codului fiscal şi Codului vamal pentru a discuta pe marginea proiectului Conceptului de rescriere a Codului fiscal şi a Codului vamal. Agenda de lucru a inclus subiecte care ţin de statutul conceptului, etapele de implementare a acestuia şi acţiunile ce urmează a fi r

 • 6 Aprilie, 2017 - 11:53

  Două acorduri importante au fost parafate între RM şi EAU

  Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au parafat acordurile între două state privind evitarea dublei impuneri şi prevederea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe proprietate şi cel privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor. Acţiunea a avut loc în cadrul negocierilor grupurilor de experţi, care s-au desfăşurat în perioada 2 – 5 aprilie curent, în capitala EAU, oraşul Abu Dhabi.